וטרינר יכול הן לייעץ, הן לספק הדרכה והן לעזור בטיפולים עבור בעלי חיים. בין אם מדובר על מתן חיסונים, טיפול נגד תולעים, המלצות לסוגי מזון – הווטרינר יכול לדעת דבר או שניים.
מהו תפקידו של וטרינר?
וטרינר הוא בעל מקצוע שלמד רפואה, ועל כן ישנם דברים רבים שהוא יכול לדעת על המערכת הפיזיולוגית של בעלי החיים שתחת טיפולו. אין זה אומר שהוא יודע הכל, או שהוא מבין הכל על תזונת כלבים – שכן, הדבר לא יכול להיות מיוחס גם לרופאים של "אנשים", אלא שהוא מתמחה בתחום מקצועי של רפואת בעלי חיים ואם הוא ממשיך לעדכן את השכלתו ואת מחקריו הוא יכול להיות מקור פורה להבנות חדשות כמו גם לחדשנות רפואית וטרינרית.
וטרינר יכול לסייע, כאמור בחיסונים, בטיפולים שגרתיים (כמו תולעים וטפילים), בהמלצות ועצות לגבי סוגי מזון, חינוך בעלי חיים, ענייני נשירות, ענייני עונות וכיוצא בזה.
איך יודעים אם וטרינר ספציפי "זה" מתאים?
ובכן, מעבר לכך שיש לו הסמכות רפואיות (אפשר לבדוק אם רוצים לראות), הדבר המשמעותי יותר הוא הכימיה. שכן מדובר באדם שתפקידו הוא לשרת את הקהילה, להעניק מידע, לעזור ולתמוך בתהליכי ריפוי והחלמה אצל בעלי חיים. על כן ייתכן שהוא מהווה מעין מקור תמיכה עבור בעלי החיים שבבית ועל כן חשוב שתהיינה התאמה ברמת הוויב, הרגש, האנרגיה. שזה "ירגיש נכון". וטרינר שאפשר להרגיש איתו בנוח, להתקשר אליו כשרוצים, ולהרגיש שהוא יודע מה הוא עושה והוא צלול דיו כדי לתפוש נכונה מצב כזה או אחר.
מעבר לזה ניתן לבדוק גורמים "פרקטיים" יותר (אם יש דבר יותר פרקטי מכימיה בינאישית), כמו זמינות של וטרינר (האם הוא פתוח 24 שעות במשך כל ימות השבוע או בזמנים אחרים), ניקיון המרפאה הווטרינרית, מהות הציוד הווטרינרי (לכל מרפאה אפשר שיהיה ציוד אחר ואם יש במרפאה מסוימת "כל שצריך" אפשר לעשות את ההליכים במתחמה), וכיוצא בזה.
לסיכום, וטרינר "טוב", הוא וטרינר שיש עימו התאמה, כימיה, ותחושה שהוא פשוט יודע מה הוא עושה. שהוא זמין באופן "מספק", ושיש לו את כל האיכויות, יכולות, ציוד ותמיכה שהוא צריך כדי לעשות עבודה טובה ומתאימה.